Hlavní obsah

U plotu si chtěl ulevit, kousla ho přitom krajta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Velmi nepříjemnou dohru mělo pro 39letého Thajce popíjení s kamarády. V průběhu večera si muž šel odskočit ven k plotu, k jeho zděšení ho přitom ale kousla krajta. Zatímco on skončil v péči lékařů, pro hada skončil incident fatálně. Video zveřejnila agentura AP.

Odskočil si u plotu, přitom ho kousla krajta.Video: AP

 
Článek

Dolnathee Srisodsai si vyrazil s přáteli minulý čtvrtek. Po konzumaci určitého množství tekutin si potřeboval ulevit, což provedl u plechové ohrady. Při močení však s hrůzou spatřil, jak se z díry pod plotem vynořila téměř čtyřmetrová krajta.

Vyděšeně ustoupil, ale než stačil utéct, plaz se do něj zakousl. „Najednou jsem v noze ucítil ostrou bolest. Vykřikl jsem, podíval se dolů a uviděl hada, jak je do mě zakousnutý,“ popsal muž incident.

Foto: AP

Dolnathee Srisodsai skončil po útoku krajtou v nemocnici.

Jeho křik o pomoc přivolal na místo kamarády i kolemjdoucí. Ti zvíře, které se ho stále drželo, začali mlátit klacky, dokud nepolevilo své sevření. Zároveň zavolali záchrannou a odchytovou službu.

Krajta nepřežila

Foto: AP

Odskočil si u plotu, přitom ho kousla krajta.

Po příjezdu našli záchranáři krajtu ubitou k smrti. Dolnatheemu poskytli na místě první pomoc a následně byl převezen do nemocnice.

Krajta mřížkovaná se vyskytuje v jihovýchodní Asii a patří mezi nejdelší hady na světě. Žije především v lesích, bažinách nebo kanálech, ale i ve městech, čímž se dostává do konfliktu s lidmi.

Její kořistí bývají drobní savci a ptáci, ale troufne si třeba i na selátka nebo divoká prasata. Na člověka útočí vzácně, jedná se spíš o sebeobranu.

Ženu v Indonésii pozřela obří krajta

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám