Hlavní obsah

U Brzobohatých ještě mají vánoční stromek

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herečka Hana Gregorová, která založila před dvěma roky hereckou společnost, s níž vyhrála výběrovou soutěž na divadelní prostory v pražské Opletalově ulici, je velmi spokojená s nově vzniklým Divadlem Radka Brzobohatého. V divadle je kavárna a restaurace, kterou vede její dcera Rola, syn Ondřej je dvorním skladatelem scénické hudby pro budoucí repertoár.

Článek

"Jsme zkrátka rodinný podnik. Je to kláda mít tohle na hřbetu. Padám únavou, ale mám dobrý pocit, že se něco děje. Možná, že schválně vyhledávám hektické situace," řekla Gregorová a dokumentovala dobu spojenou se zprovozněním divadla tím, že ještě mají doma vánoční stromek.

"Je umělý, a tak stojí v plné kráse. A protože počasí je, jaké je, ani mi to nepřijde nějak divné," pousmála se manželka Radka Brzobohatého.  

V divadle bude klub

Divadlo se bude slavnostně otevírat začátkem dubna hrou Donalda Churchilla Chvilková slabost s Radkem Brzobohatým, Hanou Maciuchovou a Andreou Elsnerovou.

"Chci, aby se v kvalitním repertoáru vrátili na jeviště jednak významní herci, o něž zdánlivě už není zájem, a také mladí talentovaní, kteří se nemají kde prezentovat. Není to scéna pro mého muže. Ten vystupuje pouze v jedné hře. Nese jenom jeho jméno," upřesnila Gregorová.  

"V divadle bych chtěla vytvořit klub, kde se budou scházet umělci z nejrůznějších oborů, novináři, diváci, prostě příznivci kultury," dodala.

Reklama

Související články

Tipy Ondřeje Brzobohatého

Moderátor pořadu Česko hledá SuperStar Ondřej Brzobohatý uvádí, co jej zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou kniha Carole Metthewsové Taková nevinná lež,...

Výběr článků

Načítám