Hlavní obsah

Tipy Ondřeje Brzobohatého

Právo, jaš, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátor pořadu Česko hledá SuperStar Ondřej Brzobohatý uvádí, co jej zaujalo v kultuře. Redakčními tipy jsou kniha Carole Metthewsové Taková nevinná lež, v televizi uvedená filmová komedie Ten náš zapadákov a album Lenky Nové.

Foto: archív autora

Lady Gaga

Článek

Tipy Ondřeje Brzobohatého

Čtu: Knížku Miky Waltariho Egypťan Sinuhet.

Poslouchám: RU Indie Acoustic Soul.

Viděl jsem: Nedávno jsem viděl film Monthy Python: Život Briana. Nadchla mě i Láska nebeská. Je to nejkrásnější film, jaký jsem kdy viděl. Úplně mě rozsekal, skoro jsem brečel. 

Internet: Používám, žijeme přece v jednadvacátém století.

Carole Matthewsová: Taková nevinná lež

Ali Kingstonová, šťastně vdaná žena se třemi dospívajícími dětmi, se setká s malířem, mladíkem o patnáct let mladším, který ji okouzlí. Jediná nevinná schůzka v londýnské Covent Garden, manželem Edem odhalená malá lež a rodinné drama začíná. Autorka pohlíží s humorem na chvíle, kdy se kácí krovy střechy chránící manželství před nepřízní světa. Příjemné čtení vypovídající hodně o nás samých, nejbližších příbuzných i o tom, co má v životě opravdu cenu. 

Motto, přeložila Věnceslava Lexová, 303 stran

Ten náš zapadákov

Sedmnáctiletý Timothy Dunphy žije se svým otcem a mladším postiženým bratrem v městečku Pawtucked v Rhode Islandu. Není žádný svatoušek, ale jednou to opravdu přežene a táta ho posílá na rok na soukromou přípravku do vzdáleného Cornhillu. Čeká ho pevný pořádek a ctění tradic, ovšem s novými spolužáky se pokouší prolomit hranice školních pravidel. Komediální příběh natočil režisér a scenarista Michael Corrente.

ČT1,  23.25 hod.

Lenka Nová: Nová deska

Zpěvačka Lenka Nová není na české hudební scéně nové jméno. Svého času působila například ve skupině Laura a její tygři, prošla i formací The Street, na sólové dráze nicméně činí první krůček. Pod dohledem zkušeného Michala Dvořáka (někdejšího člena skupiny Lucie) nahrála album pohybující se na přímce mezi kytarovým popem a koketérií s prvky jazzu či soulu v duchu evropského středního proudu. Deska je kompaktní, Nová se představuje jako rozvážná zpěvačka, jenom tomu všemu chybí výrazný zápis typu jasného hitu či mimořádného hudebního nápadu.

Universal Music, 53:54

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám