Hlavní obsah

Tygr našel záchranu v kozím chlívku

Novinky, tcs

Podobně jako pověstná liška v kurníku, ani tygr v kozím chlívku nevěstí nic dobrého. Šelma, která se vkradla do chlívku v indické vesnici Kandolimari na kraji národního parku Kaziranga, však nebyla motivována touhou pořádně se nažrat. Mladý tygr hledal úkryt před povodní.

BEZ KOMENTÁŘE: Tygr se před povodní schoval v kozím chlívkuVideo: Kaziranga National Park and Tiger Reserve

 
Článek

Povodně v indickém oblasti Ásám se nevyhýbají lidem ani zvířatům žijícím v Národním parku a rezervaci Kaziranga. Velká voda v pondělí přiměla jednoho z tygrů, kteří žijí v rezervaci, sejít až do vesnice Kandolimari, kde hledal vhodný úkryt.

Obyvatelé vesnice ho nalezli, jak se bezmocně krčí v zaplaveném kozím chlívku a okamžitě informovali úřady. „Patří jim obrovské díky, že zachovali klid a nechali nás pracovat,“ uvedl v prohlášení park, který video sdílel na sociálních sítích.

Proč je tygr oranžový?

Koktejl

Ochranáři z parku dorazili na místo a pracovali na plánu, jak dostat mladého tygra bezpečně zpět do rezervace. Odpoledne ale tygr jejich problém vyřešil sám. Voda opadla a on se vydal zpět do lesa, ovšem za bedlivého dohledu ochranářů.

Každoroční záplavy vyhánějí zvířata z parku pravidelně. Ochranáři pak musí přeživší zvířata odvádět zpátky do parku. Nemusí jít přitom o jejich odchyt. V pátek hlídkovali společně s policií u vyčerpaného nosorožce na silnici, než nabere síly a bude moci sám vstát a odejít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám