Hlavní obsah

Turistu u bankomatu překvapili nosorožci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekané setkání zažila skupinka turistů v nepálském městě Sauraha, když si jeden z nich zatoužil vybrat peníze z bankomatu. Nejprve zjistili, že před bankomatem stojí jeden nosorožec, ovšem poté se z budovy vynořil další.

BEZ KOMENTÁŘE: Turistu u bankomatu překvapili nosorožci.Video: AP

 
Článek

Záznam tohoto setkání byl natočen 20. listopadu v blízkosti Národního parku Chitwan. Zde se rovněž nachází druhá největší populace nosorožců indických, čítající 752 jedinců.

Močící nosorožec před bankomatem turisty pobavil, ještě víc je ale rozesmálo zvíře vycházející ven z budovy, které působilo dojmem, jako by si právě vybralo hotovost.

Na světě se momentálně nachází pouze okolo 3500 nosorožců indických, jedná se tedy o druh ohrožený vyhubením. Obývá oblasti v Indii, Nepálu a Bhútánu a úřady se usilovně snaží o zvýšení jejich populace.

Není jasné, jak se do města nosorožci dostali. Mohlo jít o zvířata zatoulaná z národního parku, podle některých jde však o dva mladé osiřelé nosorožce, které vychovávají místní, a zvířata si proto na lidi uvykla.

Nosorožcům se za poslední století zkrátily rohy. Zřejmě kvůli pytlákům

Věda a školy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám