Hlavní obsah

Turista mlátil lachtaní mládě sandálem, aby se probudilo

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry turistů, kteří se snaží za každou cenu probudit lachtaní mládě, obletěly svět a pohoršily statisíce uživatelů sociálních sítí. Videu se věnovala i mezinárodní organizace na ochranu zvířat China Cetacean Alliance, která bojuje proti týrání zvířat v čínských velrybích akváriích.

Foto: Profimedia.cz

Turista násilím probudil spící mládě lachtana jihoafrického. Ilustrační foto.

Článek

Původní video, které zobrazuje velice bezohledné buzení lachtaního mláděte, bylo nahráno čínskou cestovatelkou vystupující pod jménem Tou-jin na TikToku.

Na záběrech může divák vidět, jak turista budí mládě lachtana jihoafrického, které spalo na pláži, tím, že do něj buší sandálem. Při tom na něj v čínštině pokřikuje „probuď se, probuď se“.

Záhy je pak slyšet i rozesmátý ženský hlas, který čínsky na bitého lachtana volá: „Vaše máma vás volá, abyste se probudili.“ Vyděšené zvíře nakonec utíká do moře.

Kde a kdy byl klip natočen, zůstává nejasné. Původní video bylo smazáno, organizace bojující za práva zvířat je sdílela v pátek 2. července. Podle uživatelů sociálních sítí se jedná o pláž Cape Cross v Namibii.

Francouzskému cirkusu zabavili zuboženého lva s vytrhanými drápy

Zahraniční

Na čínské sociální síti Weibo bylo video zveřejněno 3. července a získalo téměř pět milionů zhlédnutí. Komentující pod videem se rozčilují. „To je přesně ten důvod, proč čínské turisty nemají v cizích zemích rádi. Smát se týrání zvířat je vážně nechutné,“ stýská si jeden z komentátorů.

Organizace China Cetacean Alliance k videu uvedla, že místo, aby čínští turisté sdíleli především videa, která by pomáhala přírodu obdivovat a respektovat, využívají sociální sítě ke sdílení podobných senzací.

Ani ne před měsícem vzbudily podobný rozruch záběry na sociálních sítích, kde pracovník jednoho z čínských akvárií jezdí na delfínovi, jako kdyby se jednalo o surf.

Reklama

Výběr článků

Načítám