Hlavní obsah

Trump musel zabrat, když zvedal trofej pro zápasníka sumo. Na Twitter si to nedal

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Donald Trump, který je společně s manželkou na zahraniční návštěvě v Japonsku, kromě diplomatických jednání zavítal i na zápas sumo. Pro mohutného vítěze přichystal mohutnou trofej, na níž bylo prezidentovo jméno, právě kvůli její hmotnosti však musel při předávání dost zabrat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trumpovi sotva stačily síly, aby trofej předalVideo: AP/Reuters

 
Článek

Při sledování zápasníků měli Trump s manželkou Melanií jisté privilegium. Navzdory tradici, kdy hosté sedí na tradičních polštářích, jež při nespokojenosti se zápasem vyhazují do vzduchu, seděl prezidentský pár stejně jako japonský premiér Šinzó Abe s jeho chotí Akienou na židli.

Po zhlédnutí zápasu nastal slavnostní okamžik, kdy Trump předával 177 kilogramů vážícímu vítězi „prezidentský” pohár se svým jménem.

Nebyla to úplně snadná práce. Trofej totiž váží kolem 30 kilogramů, tedy zhruba jednou tolik co slavný Stanley Cup, který zvedají nad hlavu vítězové hokejové NHL.

I když americký prezident není žádný střízlík a k obědu se servíroval klasický cheeseburger z amerického hovězího masa, na pomoc mu raději přispěchal japonský pořadatel.

Video publikovala agentura AP a záběry ze zápasu si Trump dal i na svůj twitterový účet. Na sociální síti, kterou s oblibou používá ke komunikaci s veřejností a ke své sebeprezentaci a kde má přes 60 milionů sledujících, ovšem šlo video raději bez prezidentova lehkého zaváhání.

V pondělí by měl Trump povečeřet s novým císařem Naruhitem a jeho ženou Masako, kteří nastoupili na trůn na začátku května. Státní návštěvu Japonska Trump zakončí v úterý.

Reklama

Výběr článků

Načítám