Hlavní obsah

Trosečník opouští psa, který s ním strávil strastiplné měsíce na oceánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tim Shaddock a jeho pes Bella byli v půlce července po třech měsících zachráněni na širém moři poté, co v bouři přišli o téměř veškeré vybavení. Jejich přátelství to sice značně utužilo, ale námořník se nyní na další cesty vydává sám.

Záchrana trosečníka uprostřed širého oceánuVideo: AP

 
Článek

Čtyřiapadesátiletý Australan Tim Shaddock narazil na toulavou Bellu v roce 2020 v Mexiku a ta se od něj od té doby nehnula. A tak když letos po dlouhém období koronaviru mohl Tim začít pomýšlet na návrat do Austrálie, Bella nastoupila na palubu s ním.

Na začátku května je však zastihla bouře, při které plavidlo přišlo o kormidlo i veškerou elektroniku, takže Tim nevěděl, kde vlastně je, a ani nemohl loď řídit. Štěstí měli až po třech měsících, kdy je zachránila rybářská loď a odvezla je zpět do Mexika.

Tim již tehdy tvrdil, že tam Bellu bude muset nechat, protože ji nemůže legálně přivézt do Austrálie. Nyní se však zdá, že realita je poněkud jiná, protože bývalý IT specialista se po pár týdnech odpočinku chystá vyplout na další osamělé dobrodružství. „Uvidím, jestli se mi podaří ztratit se v džungli,“ uvedl ke svému záměru doplout do Belize.

Foto: Profimedia.cz

O Bellu se nyní bude starat rodina Genara Rosalese

Zdůvodňuje to tím, že na sobě samém mu již moc nezáleží, ale milovaného pejska nechce znovu vystavit riziku, že by se na moři opět objevily nějaké problémy. Belle je totiž velmi vděčný, že jej během tří měsíců na nefunkční lodi udržovala při smyslech.

„Nevěřili byste, jak dobře to tam zvládala. Když nás zachránili, tak všichni říkali, že je v mnohem lepší formě než já,“ popisuje Tim Shaddock a dodává, že pouze do vody se Belle vůbec nechtělo a nikdy si s ním nezašla zaplavat.

Proto je také rád, že se psík nyní v Mexiku dostal do dobrých rukou a stal se členem rodiny Genara Rosalese, člena posádky lodi Maria Delia, která Tima i Bellu zachránila. „Nakonec to dopadlo opravdu dobře. Nejhorší by bylo, kdyby tam někde se mnou přišla o život,“ uzavřel trosečnickou kapitolu Tim Shaddock.

Po třech měsících zpět na pevnině. Australan popsal strastiplný úděl trosečníka na širém oceánu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám