Hlavní obsah

Polák zvládl zkoušky v autoškole až na 58. pokus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postarší obyvatel polského města Lodž znovu a znovu usiloval o úspěch ve zkouškách v autoškole, ale získat řidičský průkaz se mu ve středu 15. února podařilo až na 58. pokus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž tento úspěch vzal s klidem: „Neskákal jsem zrovna radostí, ale byl jsem spokojen, že jsem zkoušky konečně udělal.“

Od ředitele regionálního střediska pro bezpečnost silničního provozu si vysloužil gratulaci za výjimečné odhodlání. Ještě nikdo nikdy dříve neskládal zkoušky s takovou vytrvalostí, uvedla televize TVN 24 na svém webu.

Bogdan Matusiak o řidičák usiloval od roku 2018. Zkoušku z teorie složil hned napoprvé. Problém představovaly jízdy. „Poprvé jsem dělal praktickou část zkoušky v roce 2019. Na cvičišti jsem přejel plnou čáru, srazil kužel a neuspěl,“ řekl televizi pětašedesátiletý Matusiak. Stejně dopadly i další pokusy - až do této středy 15. února.

Bogdan Matusiak

„Zkoušku jsem dělal na 58. pokus a nakonec jsem od zkušebního komisaře uslyšel, že jsem to udělal a že výsledek je kladný,“ vylíčil novopečený řidič. „Teď si zajedu na zahrádku, kterou mám asi 100 kilometrů od Lodže,“ těší se.

Vytoužený řidičák jej přišel na přibližně deset tisíc zlotých, tedy v přepočtu podle současného kurzu téměř padesát tisíc korun. Každá zkouška stála 140 zlotých a připlatil si také za dodatečné jízdy v autoškole.

„Opravdu jsem rád, že to dobře dopadlo, a hlavně doufám, že pán, který už není nejmladší, bude jezdit bezpečně a v souladu s pravidly,“ uvedl ředitel regionálního střediska Piotr Romek. Během svého patnáctiletého působení zažil, že čas od času někdo potřebuje i třicet pokusů, než uspěje, ale „pan Bogdan je rozhodně rekordman“.

Místo řidičáku zákaz řízení. Lotyška dorazila na zkoušku v autoškole opilá

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám