Hlavní obsah

Tříletý autistický chlapec běhal u kolejí, zachránili ho newyorští strojvůdci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozorné osádce příměstského vlaku vděčí newyorská rodina za život tříletého chlapce, který se ztratil a dostal se ke kolejím. Pozorný strojvedoucí si malého dítěte všiml, zastavil vlak a druhý strojvedoucí následně dítě vyzvedl.

Strojvedoucí v New Yorku zastavil vlak a vyběhl na koleje zachránit tříleté batole.Video: MTA, AP

 
Článek

Celá událost se odehrála nedaleko města Tarrytown severně od New Yorku již 6. dubna, agentury však videozáznam zveřejnily až v minulých dnech.

Strojvedoucí William Kennedy si malého dítěte všiml a okamžitě na nebezpečnou situaci upozornil dispečery. Následně zastavil vlak a druhý strojvedoucí Marcus Higgins vyběhl ven, aby chlapce, který se motal nebezpečně blízko elektrifikované trati, odvedl pryč.

Dva další zaměstnanci drah mezitím narazili na plačící matku nedaleko stanice Tarrytown ve společnosti své malé dcery. Malý chlapec se jí ztratil a nemohla ho nikde najít. Dojatá matka při shledání se synem zaměstnancům drah řekla, že její syn je autista a neumí mluvit. Jak se ztratil, úřady neuvedly.

„Tito skvělí členové našeho týmu ztělesňují vlastnosti, jaké chceme u našich zaměstnanců při výkonu služby vidět: pohotovost, schopnost a vstřícnost,“ uvedla ředitelka drah Catherine Rinaldiová. „Když vidíte dítě v takové situaci, vaším prvním instinktem je ujistit se, že je v bezpečí. Jsem rád, že tam naše osádka byla a mohla pomoci,“ dodal Higgins.

Turecká holčička zachráněná z trosek po zemětřesení se po dvou měsících vrátila k matce

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám