Hlavní obsah

Tři sestry mají narozeniny ve stejný den, ale trojčata to nejsou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželé Sauhry a Jeremy Turnerovi z amerického města Ocala na Floridě 3. září přivítali v rodině již třetí dcerku. Kuriozní je skutečnost, že malá Juliet se narodila ve stejný den jako její dvě starší sestry Jasmine a Jessica.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jeremy si podle webu Fox News naoko postěžoval, že má v domě už příliš mnoho děvčat, zejména pak těch, která se narodila 3. září.

Zato maminka Sauhry věcně popsala, že k takovéto souhře došlo zcela samovolně, a zdůraznila, že všechny porody proběhly zcela přirozenou cestou, tedy ani jedna ze sester se na svět například nedostala plánovaně pomocí císařského řezu.

Jasmine Turnerová se narodila 3. září 2020, měřila 20 palců (necelých 51 centimetrů) a vážila něco málo přes 3,5 kilogramu. Její sestru Jessiku manželé Turnerovi přivítali o rok později, přičemž tato druhá dcerka měřila stejných 20 palců a vážila 3,4 kilogramu. Obě také mají mateřské znaménko na stejném místě.

Unikátní série však ani nemusela vůbec začít, protože Jessica se narodila až necelou hodinu před půlnocí. Nechybělo tedy mnoho a datum jejího narození mohlo být až 4. září. A to ostatně platí i pro nejmladší Juliet, která se podle odhadu lékařů měla narodit právě o den později než Jasmine a Jessica. „Ale hned jsem si říkala, že se to bude zase opakovat,“ popsala svou předtuchu babička Jennifer Turnerová.

Malá Juliet si tedy přesně podle této prognózy mírně pospíšila a pozdravila své rodiče již 3. září v 18:44. Byl to velmi hektický den, protože zbytek rodiny musel stihnout narozeninovou oslavu Jasmine a Jessiky a zároveň také přivítat v porodnici malou Juliet. Otec Jeremy tak doufá, že příští rok na začátku září už „nikdo nebude v porodnici“, a že tedy budou moci trojnásobné narozeniny oslavit v Disney Worldu.

Rekord je mnohem výše

Server Fox News v této souvislosti dodává, že případ Turnerových je sice velmi výjimečný, ale nikoliv zcela ojedinělý. A uvádí totožný případ rodiny z Minnesoty, které se v roce 2021 narodilo třetí dítě během čtyř let, přičemž všechny tři mají v rodném listu uvedeno datum 6. dubna.

Zcela mimořádným úkazem pak je devítičlenná rodina Mangiových z Pákistánu, kde mají stejné datum narození úplně všichni. Narodili se 1. srpna a navíc se rodiče Ameer a Khudeja v roce 1991 ve stejný den navíc i vzali.

A ačkoliv by Pákistán mohl budit podezření, že tam leckde nemusí být oficiální dokumentace vedena úplně pečlivě, jde v tomto případě podle všeho o prokazatelný fakt. Rodinu Mangiových totiž po důkladném prověření do svých záznamů zanesla organizace Guiness World Records.

Jednovaječné sestry porodily v rozmezí pěti hodin. Obě mají chlapečky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám