Hlavní obsah

Teď skončil v tlamě keporkaka, ale do tváře smrti hleděl už dříve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před několika dny veřejnost amerického lovce humrů Michaela Packarda prakticky neznala. To se ale změnilo poté, co se šestapadesátiletý muž svěřil s příběhem, jak ho v pátek pohltil do své tlamy keporkak. Teď se ukázalo, že Američan měl obrovské štěstí i v minulosti, v roce 2001 přežil pád letadla a následně strávil dvě noci v divoké džungli.

Foto: Profimedia.cz

Lovce humrů pohltil keporkak.

Článek

Když se v pátek objevil Packard v tlamě obřího kytovce, myslel si, že nadešla jeho poslední hodinka. Však se také v duchu loučil s rodinou. Překvapené zvíře ho ale nakonec vyplivlo a Američan teď může vyprávět příběh, kterým se jen tak někdo pochlubit nemůže.

Po několika dnech se ukázalo, že lovec humrů byl smrti velmi blízko už před dvaceti lety. Tehdy přežil havárii letadla v Kostarice, při které zemřeli tři lidé. Malé letadlo se tehdy zřítilo do džungle a Packard utrpěl vážná zranění. Daleko od civilizace ale dokázal se čtyřmi dalšími lidmi přežít až do příchodu záchranářů.

„Další noc už by nemohl přežít,” uvedl tehdy pro agenturu AP záchranář Luis Blanco, jenž u tragické nehody zasahoval. Packard se nakonec z těžkých zranění zotavil a pokračoval v lovení humrů, které ho živí od roku 1998. Od devadesátých let pendloval Packard mezi Massachusetts, kde lovil humry, a Kostarikou, kde se zejména v zimě věnoval sportovnímu rybolovu.

Náraz, pak tma. Lovce humrů pohltil keporkak

Koktejl

Mezi čelistmi obrovského tvora podle svého odhadu pobyl zkušený potápěč půl minuty, dokud se keporkak nevydal k hladině a nevyplivl ho. „Najednou se vynořil a začal třást hlavou. Vymrštilo mě to do vzduchu a byl jsem svobodný a vznášel jsem se na vodě. Nemohl jsem uvěřit, že jsem se z toho dostal. A jsem teď tady, abych to popsal,“ řekl Packard, kterého kolega vytáhl na loď. Díky velkému štěstí si odnesl z děsivého zážitku jen škrábance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám