Hlavní obsah

Tchaj-wanci pokořili rekord v sázení rýže

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taoyuan

Na Tchaj-wanu v severním okrese Taoyuan padl v sobotu nový světový rekord. Tisíc dvě stě patnáct farmářů tu najednou osázelo dva hektary půdy, a to navíc v rekordním čase.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na Tchaj-wanu padl rekord v sázení rýžeVideo: Reuters

 
Článek

Farmáři vysazovali rýži na dvou hektarech půdy. Osadit celou tuto plochu jim zabralo pouhých 16 minut a 20 vteřin. Překonali tím původní světový rekord v sázení rýže, který až dodnes drželo Thajsko.

Na předchozím rekordu se podílelo 900 lidí a rýží osázeli necelé dva hektary půdy za 30 minut a 35 vteřin. Rekordu na Tchaj-wanu v sobotu dosáhli především farmáři ve středním věku a starší.

Cílem bylo podpořit zemědělství a upozornit na to, že by místní lidé měli konzumovat především rýži vypěstovanou na tchaj-wanských farmách. „Myslím si, že potřebujeme rozvinout naše zemědělství a základem toho je, aby se u nás jedlo víc rýže,“ řekl Čchuang Žuej-siang, který pracuje na farmě více než 60 let.

Zároveň by akce měla znovu ukázat mladým zemědělcům, jak správně sázet rýži. Tato dovednost se totiž postupně vytrácí. Dalším přínosem sobotní akce bylo také upozornění na možnost využití dnes už opuštěných polí.

Reklama

Výběr článků

Načítám