Hlavní obsah

Tanečnice u tyče vystřídali v nočním klubu roboti

Novinky, tcs

Francouzský noční klub Strip Club Cafe v Nantes zažil v minulých dnech netradiční představení. U tyče návštěvníkům tančili dva humanoidní roboti. Lidské tanečnice se však nemusí bát, že by v nejbližší době přišly o práci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve francouzském baru vystupují vedle tanečnic u tyče i robotiVideo: Reuters

 
Článek

Představení dvou robotů praktikujících svůdné pohyby u tyče se konalo na páté výročí otevření tohoto nočního podniku. Jejich tvůrce Brit Giles Walker je představil už dříve, podnik Strip Club Cafe se však stal prvním strip klubem, kde roboti vystoupili.

Nejedná se však o další průlom v oblasti robotiky, jako spíš o extravagantní uměleckou performanci. Roboti jsou vytvořeni z plastových částí ženských figurín, místo hlavy pak mají umístěnou bezpečnostní kameru. Ta hraje v konceptu důležitou roli, Walker se snaží prozkoumat, „kde leží moc mezi voyerem a pozorovanou osobou“.

„Jsem přesvědčen, že pro některé lidi to bude sexy. Každému, co jeho jest. Pro mě osobně to je jenom show,“ uvedl vlastník klubu Laurent Roue. „Naštěstí netančí tak dobře jako naše tanečnice, ale viděl jsem už kluby, kde by je mohli roboti porazit,“ dodal s úsměvem.

Deset stálých tanečnic klubu Strip Club Cafe se tak nemusí o práci bát. I přesto, že roboti budou v klubu k vidění ještě celý měsíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám