Hlavní obsah

Takto lidé reagují na únos dítěte

Novinky, vps

Jak byste zareagovali, kdyby k vám přiběhlo dítě a tvrdilo, že ho někdo unesl? Odpověď na tuto otázku nabízí video z USA, v němž hraje dětský herec roli uneseného chlapce. Reakce lidí byly v některých případech opravdu překvapivé.

Jak lidé reagovali na únos dítěte?Video: Fouseytube

 
Článek

Chlapec jménem Nathan vždy přiběhl k náhodnému kolemjdoucímu a velmi přesvědčivě tvrdil, že byl v parku se svou matkou, když v tom k němu přišel cizí muž a snažil se ho zatáhnout do svého auta.

Po chvíli se na místě objevil i sám únosce, kterým byl tvůrce videa Yousef Saleh Erakat, a začal chlapce odvádět pryč s vysvětlením, že je jeho otec. Lidem tvrdil, že hoch mu utekl a vymýšlí si hlouposti.

Někteří dospělí zasáhli v chlapcův prospěch. Jeden muž únosce držel a dal Nathanovi telefon, aby mohl zavolat své matce. Žena v parku na něj dokonce použila pepřový sprej. Našel se ale i muž, jenž si s Erakatem potřásl rukou a nechal ho odejít i s chlapcem.

„Jedno rozhodnutí dokáže změnit navždy život jedince. Když jste podrobeni zkoušce vy, projdete?“ ptá se 24letý Erakat ve videu. Vytvořil ho kvůli tomu, že se jako dítě sám bál, že bude unesen, a chtěl zvýšit povědomí o roli, jakou může veřejnost hrát roli při zabraňování únosům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám