Hlavní obsah

Synové dvou amerických párů jsou dle DNA bratranci i bratři zároveň

Briana a Brittany Deaneovy z americké Virginie jsou jednovaječná dvojčata. Jejich manželé Josh a Jeremy rovněž. Oba páry přivedly na svět potomka pouhé tři měsíce od sebe. Jejich synové jsou díky uvedeným okolnostem dle jejich DNA jak bratranci, tak sourozenci zároveň, píše deník The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pětadvacetileté sestry se se svými partnery seznámily v roce 2017 na festivalu určeném speciálně pro dvojčata. O šest měsíců později oba muži své protějšky společně požádali o ruku.

A aby toho nebylo málo, Briana a Brittany ve stejnou dobu i otěhotněly. Zatímco Brittany přivedla na svět syna Jetta vloni v lednu, její sestra porodila syna Jaxe téhož roku v dubnu.

Ačkoliv je mezi nimi tříměsíční věkový rozdíl, chlapci jsou technicky vzato současně bratranci i sourozenci. Oba otcové a obě matky totiž mají jako identičtí bratři a identické sestry téměř stejnou DNA.

Stejný vzhled, stejný vkus. Identická dvojčata randí s identickými dvojčaty

Koktejl

Podobné případy jsou vzácné, ale ne úplně neobvyklé. Jak uvádí deník The Independent, rodin se stejnými sourozenecko-partnerskými vazbami jsou na světě zhruba tři stovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám