Hlavní obsah

Svědkyně nakreslila naprosto směšný obrázek zloděje, policie šla najisto

Případ z amerického Lancasteru ve státě Pensylvánie je důkazem, že i jednoduchá kresba pořízená svědkem trestného činu může vést k rozpoznání jeho pachatele. Když žena neumělý portrét na policejní stanici načrtla, jednoho ze strážníků ihned napadlo, o koho by se mohlo jednat. Po nalezení fotografie v databázi žena jeho totožnost skutečně potvrdila, napsal deník Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Tenhle to udělal, pane policisto!

Článek

Když pachatel odcizil 30. ledna na farmářském trhu finanční obnos, zahlédlo ho při činu několik lidí. Policie proto všechny svědky vyslechla, aby mohla určit jeho totožnost.

Podle jejich výpovědí se jednalo o asi 160 centimetrů vysokého muže s drobnou postavou, mezi třiceti a čtyřiceti lety. Vesměs všichni se shodli na tom, že měl široké lícní kosti a špičatou bradu.

Foto: Profimedia.cz

Pachatelem je čtyřiačtyřicetiletý Hung Phuoc Nguyen.

Nejvíce však policistům pomohla svědkyně, která vzala do rukou papír a tužku a pokusila se několika tahy podobu pachatele vyobrazit.

Přestože se jednalo o mimořádně vtipný identikit, jednoho z policistů ihned napadlo, o koho by se mohlo jednat. Strážníci proto zabrousili do databáze a ukázali ženě fotografii. Ta mužovu totožnost skutečně potvrdila.

Pachatelem je čtyřiačtyřicetiletý bezdomovec Hung Phuoc Nguyen, na kterého policie vydala zatykač a usilovně po něm nyní pátrá.

Věk autorky legračního obrázku média nezveřejnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám