Hlavní obsah

Surfaři si na vlnách zajezdili s hejnem delfínů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parta surfařů se sešla na Rincon Pointu, populární surfařské destinaci v Carpinterii v americké Kalifornii. Rozhodli se, že si společně udělají krásné video, které bude oslavou tohoto sportu. To se jim povedlo, ale v hlavní roli byl někdo jiný. Zvířata s ploutvemi a hravými úsměvy na dlouhých tvářích.

BEZ KOMENTÁŘE: Delfíni dováděli se surfařiVideo: AP

 
Článek

Někteří lidé označují delfíny za „původní surfaře“, a to pro jejich lásku k dovádění ve vlnách. Na videu, které bylo natočeno 23. ledna, se ukazuje, že mořští savci si s lidmi nemusí překážet a dovádět mohou společně. Jen pozornost na sebe zákonitě strhnou zástupci zvířecí říše.

Jak se z rybářského městečka stala mekka surfingu

Cestování

Autor videa Jim Russi k tomu pro agenturu AP podotkl: „Přes 40 let cestuji po světě a pořizuji snímky vln a surfařů pro různé časopisy. A tohle je nejlepší odpověď na otázku, kdo surfaři doopravdy jsou.“

To, jakou radost sportovci měli, že si mohou společně zadovádět s delfíny, je vidět z každého natočeného momentu. O mnohém také vypovídá, že oblíbená  destinace Rincon Point je prostá jakýchkoliv stánků s občerstvením nebo se suvenýry. Podle místních se jedná o místo, kde je surfování ještě autentické.

Reklama

Výběr článků

Načítám