Hlavní obsah

Surfaře srazila velryba, zachytila to kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský surfař, kterého ve středu na moři srazil keporkak, může mluvit o velkém štěstí. I když ho zvíře při tom stáhlo pod vodu a bylo s ním ve velmi těsném kontaktu, vyvázl nezraněn. A má navíc památku v podobě videa - jízdu si totiž natáčel.

Surfař se u Sydney srazil s keporkakemVideo: Reuters

 
Článek

Pětapadesátiletý Jason Breen si ve středu vyrazil na moře u Sydney zajezdit na wingsurfu. Jízda vypadala hladce, pak se však v jeho blízkosti vynořilo mládě keporkaka. Skočilo přes surf a při tom Jasona strhlo.

Zvíře navíc zachytilo šňůru, kterou měl Jason přivázanou k noze, a táhlo jej pod vodu. „Myslím, že mě stáhl tak šest až devět metrů hluboko,“ odhaduje Jason, kterého zachránilo, že se provaz nakonec přetrhl.

O štěstí může mluvit i proto, že narazil na mládě. Jejich hmotnost sice není zanedbatelná, ale pořád se nadá srovnávat s dospělými jedinci. Navíc toto mládě na sobě nemělo svijonožce, což jsou mořští korýši, kteří vedle pevných objektů žijí také na pomalu se pohybujících tvorech, jako jsou například želvy nebo právě kytovci.

„Kdyby je na sobě měl, tak mě to rozpáralo,“ vysvětlil a popsal, že cítil, jak se o něj mladý keporkak otřel celou svou délkou.

Ani tento zážitek ale prý nebude mít vliv na jeho další surfování. Serveru 7News sdělil, že od jeho vášně na vlnách oceánu ho nemůže odradit vůbec nic.

Velcí bílí žraloci si zaplavali se surfaři. Natočil je dron

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám