Hlavní obsah

Žralok těžce zranil plavce v australské řece. Poprvé za víc než 50 let

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V australském Perthu došlo ve čtvrtek k útoku žraloka na plavce v řece Swan River. Nejmenovaný muž utrpěl vážná zranění, měl by být ale mimo ohrožení života. Řeka u Perthu ústí do Indického oceánu. V oblasti se jedná o první napadení žralokem od roku 1969.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok těžce zranil muže v řece v PerthuVideo: Reuters

 
Článek

K napadení došlo ve čtvrtek ráno místního času, když si nejmenovaný padesátník šel zaplavat do řeky. Podle agentury Reuters zaútočil dvou- až třímetrový žralok bělavý.

Muži, jenž utrpěl zranění zejména na dolních končetinách, pomohli kajakáři, kteří byli v tu dobu poblíž. Poté, co dostali zraněného na břeh, byl plavec převezen do nemocnice.

Žralok v Austrálii napadl plavce, muž na místě zemřel

Svět

Podle mluvčího nemocnice v Perthu utrpěl muž vážná zranění, měl by být ale mimo ohrožení života.

V oblasti jde o první útok žraloka na člověka za posledních 52 let. Poslední útok, při němž někdo zemřel, se pak odehrál už před sto lety - v roce 1923. Žraloci bělaví žijí v mělkých a teplých vodách podél pobřeží a není výjimkou, že se dostanou i do řek, kam plují proti proudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám