Hlavní obsah

Studentku na Floridě trefil blesk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletá Emma Egglerová v pondělí vyrazila na své první odpolední přednášky na univerzitě ve floridské Pensacole. Do učebny už ale nedošla, v areálu školy ji srazil blesk. Dívka skončila na zemi, neschopná se pohnout. Měla ale štěstí, paralýza byla jen dočasná a nyní se Egglerová zdárně zotavuje v místní nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když studentka, která na Floridu přijela studovat z Alabamy, spěchala na přednášku, pršelo jako z konve. Kolem ní spěchala spousta lidí ve snaze uniknout nepříjemnému dešti a někde v dáli zuřila bouřka. Nebo tak se to alespoň Emmě zdálo.

V tu chvíli spadla na zem. „Myslela jsem, že jsem jenom zakopla. Neuvědomila jsem si, že mě srazil blesk. Cítila jsem se trapně, že jsem se takhle natáhla, ale pak jsem si uvědomila, že se nemůžu pohnout,“ popsala Egglerová pro stanici ABC3.

Kolem studentky se seběhli lidé a snažili se jí pomoci. Ta začínala panikařit, když si postupně uvědomovala, že si sice může nahmatat batoh, ale jinak se nemůže pořádně hýbat. „Nemohla jsem se pohnout, nemohla jsem mluvit, nemohla jsem dělat vůbec nic,“ uvedla studentka.

Blesk jí roztrhl oblečení, spálil hodinky a propálil díru do jedné boty a ponožky. Dívka byla s popáleninami a paralýzou odvezena do nemocnice.

Vedle českého turisty v Malé Fatře udeřil blesk. Je zraněný

Zahraniční

„Doktoři říkali, že bych si měla koupit los, protože mám očividně opravdu obrovské štěstí,“ řekla už s úsměvem Egglerová, která dle lékařů unikla smrti opravdu jen těsně. Nyní se zotavuje v nemocnici a v nejbližších dnech by měla být propuštěna.

Reklama

Související témata:
Pensacola

Výběr článků

Načítám