Hlavní obsah

Dvaaosmdesátiletý Američan může konečně do důchodu. Lidé mu dali 2,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Butch Marion z města Cumberland v americkém státě Maryland musel ještě ve dvaaosmdesáti letech pracovat na pokladně. Jeden ze zákazníků ho natočil, video umístil na sociální síť TikTok a otevřel sbírku. Lidé poslali přes sto tisíc dolarů, a veterán od námořnictva tak může konečně odejít do důchodu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po službě u námořnictva pracoval Butch Marion u General Motors, ale práci opustil, aby se mohl starat o nemocného manžela své bývalé ženy. Když zemřel, staral se dále o svou bývalou manželku, a když ze světa odešla i ona, musel znovu nastoupit do práce. V předchozích letech tak nejenže neměl moc peněz, ale vznikly mu navíc i nějaké dluhy.

Donedávna tak pracoval na pokladně v jedné z prodejen řetězce Wallmart, kde si ho všiml Rory McCarty. „Když jsem vešel dovnitř a viděl toho muže, jak se sklání nad pokladnou a pracuje, velmi mě to zasáhlo,“ řekl. Sám je totiž majitelem firmy a v současnosti rozšiřuje podnik, takže se rozhlíží po potenciálních nových zaměstnancích.

„Bůh mi řekl, abych to natočil a zveřejnil,“ pokračoval McCarthy. Vzpomněl si také, že kdysi již viděl podobné video, které finančně pomohlo jedné staré ženě, a tak se rozhodl udělat to samé.

Uživatelé sociální sítě TikTok starému muži během dvou dnů poslali 108 tisíc dolarů, v přepočtu téměř 2,5 milionu korun. Díky nim tak může Butch Marion konečně odejít do zaslouženého důchodu.

„Je to ohromné, vlastně to ani nechápu,“ řekl k nečekanému daru šťastný senior. „Na světě je spousta dobrých lidí, ale proč jsem byl vybrán zrovna já?“ nepřestával se divit.

Peníze použije na splacení účtů a dluhů a také chce po pěti letech navštívit své dcery, které žijí na jihu Spojených států. „Cítím se jako pták, kterého pustili z klece,“ popisuje svou radost Butch Marion.

Angličtí fotbaloví fanoušci uráželi německou holčičku, ve sbírce se na ni vybral milion

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám