Hlavní obsah

Student se vrátil k rodičům, 680 km do školy zvládá letecky. Je to levnější než nájem ve Vancouveru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calgary/Vancouver

K nevšední vynalézavosti přiměla nouze studenta univerzity v kanadském Vancouveru. Majitel bytu mu náhle zvedl nájem na sumu, kterou si mladík už nemohl dovolit. Odstěhoval se proto zpět k rodičům do 680 kilometrů vzdáleného Calgary, odkud létá na přednášky letadlem. A vyjde jej to levněji.

Foto: Profimedia.cz

Vancouver patří k nejdražším městům v Kanadě

Článek

O zvýšení nájmu se Tim dozvěděl po návratu z prázdnin. Užívání bytu jej nově mělo stát měsíčně 2500 kanadských dolarů (43 500 Kč) a ani jiné možnosti ubytování prý nebyly levnější.

Spočítal si proto, že výhodnější budou lety z domova. Zpáteční letenka stojí v průměru 150 kanadských dolarů (2610 Kč) a jeden let trvá asi 40 minut.

Pendlování mezi Vancouverem a Calgary se mu vyplatí díky tomu, že nemusí chodit na všechny přednášky. Ty povinné má jen dvakrát do týdne.

„Řekl jsem si, proč prostě nezůstat v Calgary a pak prostě letět sem. Je to ani ne hodinový let. Je to stejné jako jet někam autobusem,“ řekl tento měsíc televizi CTV News.

„Vyučování trvá vždy zhruba tři hodiny. Pak sednu do autobusu a pojedu zpět na letiště,“ dodal. Pendlování mu ale brzy skončí. Tim studuje závěrečný ročník a poslední přednášku má v květnu.

Mezi kanadskými městy je Vancouver jedním z nejdražších pro život. Někteří studenti to řeší tak, že žijí ve svých autech.

Firma vyklidila nesprávný byt. Američan s devítiletou dcerou přišli o všechno a mají se vystěhovat

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám