Hlavní obsah

Firma vyklidila nesprávný byt. Američan s devítiletou dcerou přišli o všechno a mají se vystěhovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johnny Abney z Dallasu zažil na konci července nepříjemné překvapení. Když se vrátil z práce, jeho byt byl otevřený a všechny věci byly pryč. Nešlo však o krádež, jeho byt nechal omylem vyklidit provozovatel bytového domu. Kvůli tomuto nedorozumění však teď čelí vystěhování i sám Abney.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Oblečení, potraviny, kartáčky na zuby, vzali úplně všechno, dokonce i závěs ze sprchy,“ líčil šokovaný muž, jenž v bytě žije společně s devítiletou dcerou a měsíčně za bydlení platí 3000 dolarů (necelých 70 tisíc korun).

Brzy se ukázalo, že za tím stojí firma, která bytový dům provozuje. Vystěhován měl být jiný nájemník, ale došlo k chybě v čísle bytu. Všechny věci byly vyhozeny do kontejneru, a než to Johnny zjistil, značnou část si již rozebrali lidé z okolí. „A většina toho, co tam zůstalo, bylo stejně poškozené, takže k ničemu,“ naříká neprávem vystěhovaný muž.

Johnny Abney na konci července našel svůj byt zcela vyklizený.

Provozovatel domu byl podle jeho slov velmi nápomocný a velice se omlouval, dokonce nechal odborně vyčistit matraci, která v kontejneru zbyla. Ale zakrátko se jeho přístup změnil. Vyšlo totiž najevo, že nájem bytu je napsaný na Johnnyho bývalou přítelkyni, která se již před časem odstěhovala do jiného státu. Lidé z firmy tak začali tvrdit, že Johnny v tomto bytě nemá co pohledávat.

Situace vypadá nadějně

Nepomohly ani výpisy z účtů, podle nichž muž pravidelně platil nájem. Dostal šibeniční lhůtu 24 hodin, aby podal žádost o pronájem, a druhý den se na jeho dveřích objevila výzva k vystěhování. „Jsme vázáni zákonem. S vámi ani nikým jiným, kdo u nás nemá nájemní smlouvu, nemůžeme o ničem diskutovat,“ odpověděl provozovatel domu na dotaz stanice Fox 4.

Celá věc je v současnosti u soudu, a přestože je Johnnyho situace značně svízelná, vypadá docela nadějně. Johnnyho právník Jason Friedman totiž tvrdí, že je zcela irelevantní, kdo byl uveden v nájemní smlouvě.

„Nájemné bylo plně uhrazeno, takže nebyl žádný důvod vstupovat do bytu a cokoliv z něj odnášet. Nevěděli, komu patří věci, které odnášejí, mohly být klidně osoby, která je ve smlouvě,“ má Jason Friedman zcela jasno.

Squatteři obsadili dům, místo nich policie zatkla majitele

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám