Hlavní obsah

Striptýz u tyče je dramatický umělecký kus, tvrdí noční klub a odmítá platit daně

Novinky, Jakub Kynčl
New York

Newyorský noční klub Nite Moves se snaží prosadit, aby vystoupení tanečnic u tyče, ale i jejich soukromé tance pro klienty stranou nepodléhaly tradiční dani. Podle zástupců klubu totiž pracovnice předvádějí živá dramatická vystoupení ekvivalentní divadlu či baletu.

Foto: Profimedia.cz

Je striptýz u tyče umění? O tom bude rozhodovat newyorský soud.

Článek

"Pokud vidíte, co ty tanečnice dělají, tak si určitě řeknete: "Není to žádný Bolšoj těatr, ale jsou opravdu dobré," řekl zástupce nočního klubu Andrew McCullough v narážce na známou ruskou divadelní společnost.

Překvapivě se za noční klub postavil i jeden kulturní antropolog, který studoval exotické tance a klub Nite Moves v této souvislosti navštívil. McCullough se nyní u soudu pře, že by měl podnik platit pouze uměleckou daň a nikoliv daň, kterou běžně platí vykřičené domy. Rozhodnutí soudu by mělo být známé příští měsíc.

"Je to jednoznačně forma umění. Některé dívky tu trénují dlouhé hodiny ve chvílích, kdy tu nikdo není," uvedla pro agenturu AP jedna z tanečnic.

Na verdikt čekají další kluby

Nicméně, státní návladní Robert Goldfard s výše zmíněnými názory příliš nesouhlasí: "Pokud by ty ženy zůstávaly během tance oblečené, tak by do tohoto podniku nikdo na jejich vystoupení nechodil."

Pokud soud rozhodne ve prospěch klubu Night Moves, očekává se, že se pokusí o stejný krok minimálně dalších 200 klubů pro dospělé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám