Hlavní obsah

Stovky žen tančily v Paraguayi s lahvemi na hlavách. Některé i s pěti najednou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř šest stovek žen v paraguayské metropoli Asunciónu v neděli vytvořilo světový rekord, když společně tančily se dvěma a půl tisíci lahví na hlavách. Informovala o tom agentura EFE.

Foto: Profimedia.cz

Téměř 600 žen tančilo v Paraguayi na jednom místě s lahvemi na hlavách.

Článek

Ženy různého věku v barevných krojích s dlouhými širokými sukněmi předvedly v neděli na náměstí v Asunciónu tradiční paraguayský „lahvový tanec“. Jde o starou folklorní tradici, při níž ženy tančí s jednou či více lahvemi na hlavě.

V neděli se v paraguayské metropoli sešlo 580 tančících žen a celkem měly při tanci na hlavách 2500 lahví, což vychází v průměru jako nejméně čtyři lahve na jednu tanečnici.

Na záběrech z akce je vidět, že výjimkou nebylo ani pět lahví na sobě, jež tanečnice zvládly nést bez přidržování, řada účastnic však v mírném větru zůstala raději u jedné.

Do Guinnessovy knihy rekordů se Paraguay dostala už s jinými zajímavými rekordy – například letos v červenci s nejdelším masovým špízem, který měřil 250 metrů, či v roce 2017 událostí, na níž se sešlo rekordních 1332 lidí, kteří společně pili tereré (místní nápoj s povzbudivými účinky, podobný čaji maté). Tereré se připravuje podle staré receptury domorodého kmene guaraní a před třemi lety byl nápoj zapsán i na seznam nehmotného dědictví UNESCO.

Majitel farmy najal sexy tanečnice, aby motivovaly dělníky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám