Hlavní obsah

Stěžoval si na bolest v uchu, rostly mu tam houby

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vietnamský doktor neskrýval překvapení, když se podíval do ucha jednomu ze svých pacientů. Ten si už delší dobu stěžoval na svědění a bolest v uších. Při bližším vyšetření vyšlo najevo, že mu v uchu rostou až dva centimetry velké houby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Doktor nalezl pacientovi v uchu houbyVideo: AP

 
Článek

Pacient přišel do nemocnice v Hanoji v prosinci, záběry z neobvyklého vyšetření zveřejnila v sobotu agentura AP. Doktor odhalil při endoskopickém vyšetření řadu hub, které rostly pacientovi v uchu u bubínku.

Právě houby přivodily zánět, který pacientovi způsoboval bolesti a svědění. Doktor houby vyndal, po několika dnech zmizel i zánět a pacientův stav se rapidně zlepšil.

V uších mu rostly houby. Video pro silný žaludek

Koktejl

Podle lékaře se houby dostaly do pacientova ucha pravděpodobně přenosem z předmětů ušní hygieny, které muž dle svých slov sdílel s několika dalšími lidmi.

Otomykóza, neboli zánět zevního zvukovodu způsobený houbami, není nijak výjimečná. Nejčastěji ji způsobuje plísňovitá houba Aspergillus (s pěkným českým názvem kropidlák) nebo kvasinka kandida bělostná. Ve vzácnějších případech pak může jít i o vyšší houby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám