Hlavní obsah

Squatter chce prodat cizí dům, majitelé jsou bezmocní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Joseph Guerin byl za nedovolené vniknutí do domu manželů Cravenových již jednou odsouzen, ale vrátil se, a nyní chce nemovitost dokonce prodat. Má navíc dokumenty, které jej k pobytu v domě opravňují.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Richard a Kristen Cravenovi z Louisiany zdědili dům po Kristenině babičce, a jelikož žijí jinde, tak jej chtěli časem opravit a prodat. Jejich záměr jim ovšem hatí squatter Joseph Guerin, jenž dům již podruhé obsadil, a nyní se jej dokonce chystá prodat.

Squatteři obsadili dům Cravenových již začátkem roku a chvíli trvalo, než se je podařilo dostat pryč. Ilegální obyvatelé totiž u sebe měli dokumenty, podle nichž byl jejich pobyt v domě oprávněný. Nakonec však byli zatčeni a mezi nimi také Joseph Guerin. Ten se podobně provinil již dříve, a tak putoval na několik měsíců do vězení.

Ale před pár dny byl propuštěn a do domu se vrátil. Cravenovy na to upozornili sousedé s tím, že před domkem se objevila cedule s oznámením, že je na prodej. To potvrdila i místní realitní makléřka, kterou Guerin mezitím kontaktoval.

Cena domu byla v inzerátu na internetu stanovena na 225 tisíc dolarů (téměř 5,2 milionu korun) „Je jasné, že ten dům nechce udržovat a žít v něm. Potřebuje peníze,“ zhodnotil situaci Richard Craven.

Squatter však i nyní někde získal dokumenty, které ho k užívání nemovitosti opravňují, takže policie ho zatím nemůže vykázat. A jsou to naopak sami Cravenovi, kdo by mohl mít potíže, kdyby se pokusili do domu vniknout. Richard navíc serveru Fox News řekl, že Guerin v domě obchoduje s drogami.

Dá se předpokládat, že časem věci naberou stejný směr jako při prvním obsazení, ale Cravenovy celá kauza značně vyčerpává, mimo jiné také proto, že přičiněním squatterů dům dost chátrá.

„Ale nedovolím, aby nějaký kriminálník vtrhl do domu a získal ho. Odejde. Prostě půjde,“ vyjádřil své odhodlání Richard Craven.

Squatteři obsadili dům, místo nich policie zatkla majitele

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám