Hlavní obsah

Spiderman znovu v akci, tentokrát v Hongkongu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná výškový objekt před Francouzem Alainem Robertem není v bezpečí. Bez jištění vylezl na budovy v Havaně, New Yorku či Barceloně, v pátek se rozhodl zdolat 62patrový mrakodrap Cheung Kong Center v Hongkongu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouz Alain Robert zdolal 62patrový mrakodrap v HongkonguVideo: AP

 
Článek

Na budovu se vydal sedmapadesátiletý lezec, jak je ho zvykem, bez jištění. Tentokrát si s sebou ale na přibližně hodinu trvající cestu přece jen přibalil vybavení. Místo lan však nesl prapor, na němž byla zobrazena jak čínská, tak hongkongská vlajka a podané ruce symbolizující smíření.

„Francouzský spiderman”, jak bývá Robert označován, poukázal na probíhající masové demonstrace na území Hongkongu. Lidé tam protestují proti čínské politice vůči poloautonomnímu území.

V loňském roce dostal zákaz lezení na budovy v bývalých britských koloniích, ten však podle serveru France24 přibližně před dvěma týdny vypršel a spiderman dlouho nelenil.

Pavoučí muž byl za svoje činy již několikrát zatčen. Výslechu neunikl ani tentokrát. Po absolvování zdravotní prohlídky skončil na policejní stanici.

Alain Robert má díky své zálibě záznamy v Guinnessově knize rekordů. Na budovy šplhá od svých 11 let a zdolal už řadu nejrůznějších výškových budov, včetně newyorské Empire State Building a nejvyššího mrakodrapu světa Burdž Chalífa v Dubaji.

Reklama

Výběr článků

Načítám