Hlavní obsah

Spícího studenta obtěžoval medvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ALJAŠKA

Ke švédskému studentovi Maxi Bergmanovi se v aljašském parku Juneau, kde odpočíval, znenadání přibližíl medvěd. Bergmana ze spánku vytrhlo zvíře, které se k němu choulilo a začalo mu olizovat obličej. Informoval o tom internetový server Juneau Empire.

Foto: Galerie Václava Chada
Článek

"Částečně jsem spal a nejdříve mě napadlo, že to je pes, tak jsem se ho pokusil odehnat," vypověděl později vyděšený Bergman.

Místo čtyřnohého miláčka však před sebou spatřil více než metrové medvídě, které se nakonec samo vzdálilo. 

Může o sobě vyprávět jako o hrdinovi

Bergman se z neobvyklého setkání ještě pořádně nevzpamatoval a stále se mu vybavují možné katastrofické scénáře. "Kdybych se nehýbal, třeba by mě kousnul," zauvažoval student a přiznal, že byl k smrti vylekaný.

Každopádně si prý do Švédska přiveze historku, kterou bude moci oslňovat tamní dívky. "Holkám se to bude líbit," doufá Max. 

Podle Barbary Sheinbergové, která v rámci výměnného pobytu Maxovi na Aljašce zprostředkovávala ubytování, mohly být medvědovi asi dva roky.

Reklama

Související články

Medvědi zabili dva své obdivovatele

Americký ochránce přírody, jenž tvrdil, že medvědi nejsou v kontaktu se člověkem nebezpeční, byl jimi usmrcen i s kolegyní v parku Katmai na Aljašce. Oznámily...

Lední medvědi v tropech zezelenali

Lední medvědi jsou pověstní svou sněhobílou srstí. Dva polární chlupáči ale změnili její barvu poté, co se ocitli ve svém novém příbytku - v singapurské...

Orel skalní odnesl medvídě

Dva dozorci norské přírodní rezervace severně od Trondheimu se ve středu stali svědky jedinečné události, která podle zoologů nemá ve světě obdoby. Přímo před...

Výběr článků

Načítám