Hlavní obsah

Soutěž v psím surfování vyhrál westík

Již 17. ročník každoroční soutěže v psím surfování s názvem Surf Dog Surf-a-Thon se odehrál v neděli na pláži kalifornského města Del Mar. Akce, jejíž výtěžek jde na podporu opuštěných zvířat, se zúčastnilo celkem 70 psů, první místo si odnesl west highland white teriér jménem Petey.

Foto: Profimedia.cz

Westík Petey

Článek

„Miluje vlny a je to znát. Vedla si opravdu dobře, jsem velmi pyšná,“ svěřila se pro server NBC 7 San Diego Connie Hornová, podle níž se její fenka Delilah věnuje surfování už deset let.

Surfaři si na vlnách zajezdili s hejnem delfínů

Koktejl

Pokud se domníváte, že majitelé zdejších psů jsou převážně surfoví nadšenci, jste na omylu. „Nevěnoval bych se tomu, kdybych to nedělal pro něj. Surfování miluje. Trénoval sám, a jak šel čas, pořídil jsem mu větší prkno, aby na něm ve vlnách vydržel déle,“ sdělil serveru The Coast News majitel labradora Gusa Jack Rouss.

Soutěže se letos zúčastnilo okolo 70 psů, které porota hodnotila na základě mnoha faktorů. Roli hrála celková délka času, kdy se pes udržel na prkně, ale také třeba „faktor zábavy“, jenž zahrnoval například jízdu ve vlnách se svým páníčkem či jinými psy, kostým nebo předvedené triky.

Ačkoliv všichni účastníci ukázali velký zápal pro tento sport, z celkového vítězství se letos nakonec radoval west highland white teriér jménem Petey.

O oblíbenosti akce, která navíc prostřednictvím sbírek získává finance pro zvířecí útulek Helen Woodward Animal Center, svědčí fakt, že mnoho lidí ji se svými miláčky navštěvuje pravidelně.

Jak se z rybářského městečka stala mekka surfingu

Cestování

„Milujeme to tady, protože každý tu své psy zbožňuje a surfování s nimi si velmi užívá. Pomáhat psům surfovat a soutěžit je velký závazek, všichni si tady ale navzájem pomáhají,“ popsala atmosféru soutěže Hornová.

Reklama

Výběr článků

Načítám