Hlavní obsah

Sourozenci se setkali po osmdesáti letech odloučení

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brunswick

Čtyřiaosmdesátiletá Američanka Doris Petreová z Brunswicku ve státě Maine se minulý víkend konečně setkala se svým o tři roky starším bratrem. Nebylo by na tom asi nic tak zvláštního, kdyby se ovšem tito sourozenci neviděli naposledy před 80 lety, kdy je po smrti matky rozdělili.

Článek

Doris Petreová a Richard Watrous byli rozděleni v roce 1931. Od té doby oba vyrůstali v jiných rodinách. Letos v létě ale Petreová prostřednictvím internetu zjistila, že její bratr žije v Connecticutu, pouhých několik hodin cesty od ní. Několik měsíců plánovala setkání, až se Watrous 3. prosince rozhodl, že se sebere a s manželkou přijede do Maine za svou znovunalezenou sestrou.

„Děkuji, že jsi svou návštěvou naplnil život mé matky. Je to její poslední přání. Už to málem chtěla vzdát. Já jí ale povzbudila, že se setkání ještě uskuteční,“ řekla svému strýci Dorisina dcera, Lee Gallantová.

Vybledlé fotografie a jasná vzpomínka

Celá desetiletí spojovala sourozence jen hrstka vybledlých fotografií. Watrous si přesto až do dnešních dnů uchoval v mysli vzpomínku na jejich poslední setkání, kdy jemu bylo sedm let a sestře čtyři.

„Pamatuji si, jak stála dole u vjezdu k domu, a já seděl na zadním sedadle auta a mával jí, dokud mi nezmizela z dohledu. To bylo naposledy, kdy jsem ji spatřil,“ řekl televizi WMTW Watrous.

Navzdory dlouhému odloučení se ale oba sourozenci shodli, že necítí hořkost nad těmi ztracenými roky, které nemohli trávit spolu. Naopak jsou nyní šťastni, že jsou zase pohromadě jako rodina.

„Chci s ním mluvit pořád, abychom dohnali všechny ty roky, ať už nám zbývá, kolik chce času,“ řekla Doris Petreová s tím, že na jaro zase plánuje návštěvu svého bratra v Connecticutu.

Reklama

Výběr článků

Načítám