Hlavní obsah

Smečka vlků v Coloradu byli ve skutečnosti bernardýni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady v americkém Coloradu v pondělí obdržely zprávu s videozáznamem, že se v okrese Park County poblíž ohrady s losy pohybuje pětice zvířat, která připomíná smečku vlků. Brzy se však ukázalo, že šlo ve skutečnosti o bernardýny, kteří se zaběhli svému majiteli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úřad šerifa v okrese Park County uvedl, že po obdržení videa zahájil společně s organizací Colorado Parks and Wildlife vyšetřování.

„Video bylo natočeno z velmi velké vzdálenosti a kvůli osvětlení a stínům bylo obtížné určit, jaký typ velkých čtyřnohých zvířat poblíž stáda losů pobíhal,“ sdělila kancelář šerifa v tiskové zprávě.

Vyšetřování brzy skončilo tím, že se ukázalo, že ve skutečnosti nešlo o vlky, nýbrž o pětici bernardýnů. Kancelář rovněž uvedla, že nešlo o první případ, kdy se tito psi v okolí zaběhli.

Američané se zřekli psa. Mysleli si, že je gay

Koktejl

Incident se pochopitelně neobešel bez posměšných komentářů na sociálních sítích. „Vlci a bernardýni. Zcela chápu, že si je člověk splete. Vypadají úplně stejně,“ napsala ironicky jedna z uživatelek na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám