Hlavní obsah

Američané se zřekli psa. Mysleli si, že je gay

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutný osud potkal černohnědého psa jménem Fezco, kterého majitelé zanechali v útulku v americké Severní Karolíně kvůli jeho domnělé sexuální orientaci. Zvíře nyní hledá nového majitele, píše deník The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dnes již bývalí majitelé přivezli psa do útulku ve městě Albemarle poté, co zvíře zahlédli naskakovat na jiného psa stejného pohlaví, uvedli pracovníci útulku Stanly County Animal Protective Services, kde Fezco aktuálně čeká na nové majitele.

Tzv. humping, nebo též mounting (naskakování na jiné psy, předměty či lidské nohy) je běžné psí chování a je pozorováno u psů i fen. Nemusí mít přitom nutně sexuální charakter, může značit také radost či dominanci, píše Independent.

„Naskakování nemá často nic společného se sexem. Obvykle jde o výraz dominance. Někdy to může rovněž značit, že je pes vystresovaný, nadměrně stimulovaný nebo se zkrátka předvádí,” vysvětluje na webových stránkách kynologické organizace American Kennel Club odbornice na chování zvířat Mary Burchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám