Hlavní obsah

Sloni záměrně osvobodili antilopy ze zajetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Chování stáda slonů, kteří zřejmě zaútočili na ohradu jedné soukromé africké rezervace se záměrem osvobodit zajaté stádo antilop, udivilo místní ochránce přírody. Antilopy zde byly drženy v rámci programu na přemístění a rozmnožování těchto zvířat, píše dnešní britský list The Daily Telegraph.

Foto: Jana Digrinová

Bitva byla odstartována 5. července v 18.00 Standou Berkovcem.

Článek

Chovatelé si nejdříve mysleli, že slony v rezervaci Thula Thula v Jihoafrické republice k ohradě přilákaly žoky s krmivem pro zajaté antilopy: "Stádo slonů nejdříve obklopilo ohradu a potom se jeho vůdce přiblížil k bráně, velmi opatrně a cíleně uvolnil chobotem všechny kovové závory a strčil do ní, aby se otevřela," líčil Lawrence Anthony z místního týmu chovatelů.

"Antilopy využily příležitosti a uháněly zpátky do buše. Sloni za nimi, krmiva se ani nedotkli," dodal. Podle Anthonyho musejí být antilopy znovu pochytány, neboť byly součástí významného chovného programu. "Bude to obtížná několikadenní práce, ale stálo to zato, vidět tento úžasný případ chování zvířat a vztahů mezi jednotlivými druhy," dodal Anthony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám