Hlavní obsah

Škromach stráví den na vozíčku

– PRAHA

Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach stráví 20. listopadu den na vozíku pro tělesně postižené. Cílem je vyzkoušet, zda může být v Čechách vozíčkář ministrem a zda je společnost bezbariérová, uvádějí vyzyvatelé, jimiž jsou Český rozhlas a moderátorka jeho pořadu "Zkus si to" Veronika Žilková.

Foto: Jiří Šafránek

Stovky druhů hub na výstavě v Přerově.

Článek

Bariéry mezi lidmi se překonávají hůře než schody. Akce má proto vyburcovat zdravé lidi, aby si uvědomili, kolik překážek mají zdravotně postižení, a chovali se k nim i ke svému zdraví odpovědněji, uvádějí pořadatelé v programu.

Škromach usedne do vozíku v 8:00 před budovou svého úřadu a odjede na ministerskou poradu, kterou zahájí svůj běžný denní program. Po poradě se přesune na zasedání Rady hospodářské a sociální dohody (tripartity), které se koná na Úřadu vlády. Ani cestou na oběd, který si dá v parlamentní restauraci, vozík neopustí.

Z oběda se vydá do občanského sdružení Prosaz, které se zabývá sociální rehabilitací zdravotně postižených občanů, a vyzkouší jeho služby. Nevynechá ani odpolední bowling v Řepích. Čeká ho nejen bowlingové utkání, ale i střelba s nevidomým dvojnásobným mistrem republiky ve střelbě. Večer zhodnotí zkušenosti, které během dne získá.

Reklama

Výběr článků

Načítám