Hlavní obsah

Skotské dráhy hledají strojvedoucího na trasu z filmu o Harrym Potterovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohled na kamenný železniční viadukt Glenfinnan ve Skotsku si dovede představit každý fanoušek filmů o čaroději Harrym Potterovi. V každém dílu právě přes tento most z roku 1901 jezdili školáci bradavickým expresem.

Foto: Profimedia.cz

Viadukt Glenfinnan

Článek

Provoz na ikonickém mostě s 21 oblouky zajišťuje vlaková společnost ScotRail, která právě teď hledá nové strojvůdce, informoval britský zpravodajský server BBC News.

Pracoviště nového strojvedoucího bude ve městě Fort William na úpatí nejvyšší britské hory Ben Nevis na Skotské vysočině. ScotRail nabízí zájemcům o práci startovní plat v přepočtu zhruba 78 tisíc korun měsíčně i možnost zaškolení, pokud dosud vlak neřídili.

Po roční kvalifikaci je slibovaný plat téměř dvojnásobný. Zájemci o práci na této trati se mohou přihlásit do 18. listopadu.

Nejkrásnější trať na světě

„Jako strojvedoucí můžete se ScotRail jezdit po některých z nejmalebnějších železničních tras na světě a vykonávat důležitou práci přepravou a propojováním lidí ve Skotsku,“ uvádí ScotRail. Na závěr nabídky uvádí, že o pozici bude nejspíš velký zájem a lidé mají čekat odpověď asi za 12 týdnů.

Železniční trať West Highland Line spojuje město Glasgow se západním pobřežím Skotska. Každoročně po ní jezdí parní vlak v duchu filmů o Harrym Potterovi. V roce 2009 byla čtenáři nezávislého časopisu Wanderlust zvolena nejkrásnější tratí na světě. Leží na ní také zastávka Corrour, která se objevila ve filmu Trainspotting z roku 1996.

Foto: Profimedia.cz

Zastávka Corrour ve Skotsku

Famfrpál bez létajících košťat? Kuriózní sport vypadá na první pohled bizarně

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám