Hlavní obsah

Školní vánoční besídka se vyprodala za pár hodin. Lidé si mysleli, že jde o koncert rappera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédské město Kungälv uspořádalo vánoční koncert místních školáků a nazvalo ho Jul och Kul, což ve švédštině znamená Vánoce a radost. Radnici ovšem velmi překvapilo, že se všechny lístky vyprodaly během pár hodin a rodiče účinkujících si stěžovali, že vstupenky už jsou nedostupné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru France Info se však záhy zjistilo, že většinu vstupenek skoupili fanoušci francouzského rappera, který vystupuje pod uměleckým jménem Jul. „Došlo nám, že se něco děje, když začali volat rodiče, že je jim moc líto, že jsou lístky vyprodané,“ uvedla radní pro kulturu v Kungälvu Matilda Skönová.

Nedorozumění podle ní nejspíš způsobila umělá inteligence, která spojila slovo „Jul“ s hudebním obsahem a vyvodila z toho, že se jedná o koncert hudebníka z Marseille. Skönová poznamenala, že je zvláštní, že rapperovy příznivce nepřekvapil ani čas koncertu v půl dvanácté dopoledne.

Radnice Kungälvu rozeslala e-maily všem, kteří si již lístek za pět eur (122 korun) koupili, a nabídla jim vrácení peněz. Dopolední koncert nakonec navštívilo 350 lidí.

Rapper Jul, vlastním jménem Julien Mari, vydal dvě desítky alb, kterých se celkem prodalo 5,5 milionu kusů. Jeho koncerty dokážou zaplnit stadion Stade Vélodrome v Marseille, který má kapacitu přes 60 tisíc míst.

Pes v Los Angeles si zašel na koncert kapely Metallica

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám