Hlavní obsah

Síť čínských restaurací myje zákazníkům hlavu, aby jim nebyly vlasy cítit kuchyní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský řetězec restaurací zavedl v několika pobočkách zkušební provoz specifické služby, kdy si zákazníci při odchodu mohou nechat umýt vlasy, aby nebyly cítit aromatickým jídlem.

Restaurace v Číně nabízí hostům po jídle mytí vlasů.Video: AP

 
Článek

Restaurace Haidilao, které lze nalézt po celé Číně, poprvé zavedly službu mytí vlasů již před pár lety, ale plány na rozvoj tímto směrem vzaly zasvé s nástupem pandemie covidu-19. Nyní tak jde o jakýsi restart, zatím jen v několika vybraných provozovnách, ale v případě zájmu bude tato služba zavedena po celé zemi.

Myšlenkou, která za zřízením salonů v restauracích stojí, je umožnit zákazníkům odejít, aniž by jejich vlasy byly cítit kuchyní, aromatickým jídlem a dalšími odéry, které se v restauracích vyskytují. Proto jsou také tyto speciální místnosti zřízeny hned u vchodu, aby lidé s umytými vlasy nemuseli znovu procházet restaurací.

Ze záběrů, které přinesla agentura AP, je zřejmé, že jsou tato „kadeřnictví“ zařízena velmi moderně a vedle mytí vlasů poskytují také péči o nehty. Platit je možné jak hotově, tak prostřednictvím zákaznických bodů, které lidé získávají za své objednávky.

Značka Haidilao nyní vyhodnocuje odezvu zákazníků o tuto službu a na základě toho ji případně v budoucnu zpřístupní ve všech svých restauracích. Zatím se však zdá, že je zájem skutečně vysoký, protože podle některých zaměstnanců se v jejich restauraci na umytí vlasů čeká až dvacet minut.

Na hosty v čínské restauraci spadly ze stropu dvě živé krysy. Incident zachytila kamera

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám