Hlavní obsah

Sisa Sklovská je v EU nežádoucí osobou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Cestování po Evropě je pro slovenskou zpěvačku Sisu Sklovskou (38) někdy velmi nepříjemné. Jak informuje deník Nový čas, je už devět let v databázi Interpolu omylem vedená jako nežádoucí osoba.

Foto: Mgr. Marcel Čmiel

CAS 30

Článek

Zpěvačka byla nedopatřením obviněna z prostituce na hranicích. K ponižující profesi dopomohla Sklovské nešťastná náhoda. Před devíti lety totiž ztratila cestovní pas a řádně to ohlásila na policii. Slovenští policisté to však neoznámili Interpolu, kdosi její odcizený pas zneužil a jméno Sklovská se okamžitě objevilo na "černé listině".  

Ve společnosti kněžek lásky

Na základě rodného čísla v novém cestovním pase identifikují zpěvačku jako nežádoucí osobu a často jí zakáží vstup do země. "Pomoc mi nabídla až organizace Siréna, kde mi vzali otisky prstů. Tím jsem dokázala svou identitu. Tato organizace vydala doklad, který dnes přikládám k cestovnímu pasu," říká Sklovská.

Nefunguje to však všude. Nedávno si na zpěvačku posvítili na letišti ve Frankfurtu, kde ji pracovníci bezpečnostní služby podrobili kompletní kontrole. "Nepustili mě ani na toaletu, cítila jsem se jako zločinec. Zavřeli mě na pět hodin, které jsem strávila ve společnosti rumunských a bulharských prostitutek," líčí zpěvačka další nepříjemný zážitek.

Reklama

Související články

Kocour Sisy Sklovské děsí turisty

Zpěvačka Sisa Sklovská prý byla v minulém životě kočkou. Miluje je a dokonale si s nimi rozumí. Se svými chlupatými mazlíčky Miňou a Montym cestuje po celém...

Sisa Sklovská se vrhla na skládání

Sisa Sklovská (38) je nejen zpěvačka s vynikajícím hlasem, která zvládá různé hudební žánry, ale vrhla se i na skladatelskou dráhu. Napsala hudbu ke třem...

Výběr článků

Načítám