Hlavní obsah

Šimpanz z laboratoře se po 28 letech dostal ven a mohl si prohlédnout nebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šimpanzí samice Vanilla nejenže strávila celý svůj dosavadní život v zajetí, ale navíc také v různých klecích. Minulý týden se však po 28 letech konečně dostala ven.

Šimpanzice Vanilla se po 28 letech dostala venVideo: Reuters

 
Článek

Osmadvacetiletá Vanilla strávila podle agentury Reuters první roky svého života v laboratoři pro lékařský výzkum a pak byla několikrát převezena do různých amerických útulků či chovných stanic. Vždy však byla držena v nevyhovujících podmínkách v malých klecích, jejichž rozměry server Fox News popisuje jako „nanejvýš velikost garáže“.

Situace se však chopila organizace Save the Chimps a nedávno Vanillu převezla do floridského města Fort Pierce, kde je na jednom malém ostrůvku šimpanzí rezervace. Vanilla tam tak minulý týden mohla poprvé volně vyjít ven, prohlédnout si celé nebe a také se tam setkala s dalšími šimpanzi.

Spolu s ní na ostrov přijel i samec Shake a oba si teď nadšeně užívají svobodu i novou šimpanzí rodinu. „Když se blíží Den nezávislosti, tak i Vanilla nyní dostala svobodu. A jak je vidět, také šimpanzi si velmi váží své nezávislosti,“ řekla k záběrům šťastné Vanilly Ana Paula Tavaresová, ředitelka organizace Save the Chimps.

Šimpanz hodil po návštěvnici zoo láhev, natrhl jí obočí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám