Hlavní obsah

Šílenec skočil „placáka“ z 11 metrů do dětského bazénku s minimem vody

– Trondheim
Novinky, Dagmar Plecháčová

Davy lidí v norském Trondheimu se zatajeným dechem sledovaly, jak dopadne bláznivý pokus Darrena Taylora zvaného „profesor cákal“. Muž je svými skoky z výšek do malých mělkých bazénků proslulý, také je za tento um držitelem několika světových rekordů, ale tentokrát akce vypadala opravdu nebezpečně.

Článek

Taylor vylezl na jedenáctimetrovou věž, odkud skočil do malého dětského nafukovacího bazénku s 30 centimetry vody. Naštěstí odvážlivci vše vyšlo podle plánu, navíc překonal svůj vlastní dosavadní rekord.

Pohled dolů z věže na malý bazén, do kterého se muž musí trefit na pár centimetrů přesně, byl pouze pro otrlé, ale Taylor z amerického Denveru skoky z výšky do malého množství vody nacvičuje již 25 let. Má to prý již dokonale nacvičené, umí dopadnout maximální možnou plochou těla na hladinu vody, takže vytvoří prvotřídního placáka. Navíc používá speciálně upravený potápěčský oblek, který ránu při dopadu zmírní.

Tento poslední úspěšný skok absolvoval Taylor již v únoru, ale nyní je konečně oficiálně schválen úředníky z Guinnessovy knihy. To znamená, že má „profesor cákal“ na svém kontě již 13 rekordů.

„Voda musí být částečně namrzlá, aby zpomalila můj dopad. Nahoře také musím posoudit, kam vane vítr a hlavně se zklidnit,“ vysvětlil svou taktiku Taylor.

Reklama

Výběr článků

Načítám