Hlavní obsah

Síla skusu byla nepopsatelná. Doručovatelka pizzy ukousla zákazníkovi palec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aldershot

Těžkou zdravotní újmu utrpěl 36letý muž z jihoanglického Aldershotu, když si přišel vyzvednout objednanou pizzu. Zapomněl vzít s sebou mobilní telefon, na němž měl potvrzovací kód. Kvůli tomu se dostal do sporu s kurýrkou. Ten eskaloval do té míry, že doručovatelka ukousla zákazníkovi palec.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Pracovnice rozvozové služby si totiž spletla adresu a příjemce zakázky vyrozuměla ze sousední ulice. Muž si přesto šel pokrm vyzvednout, ovšem bez mobilu, s jehož pomocí by prokázal, že pizza je určena právě jemu.

Kurýrka se ale dožadovala kódu, což by pro zákazníka znamenalo vrátit se domů a přijít znova. Propukla hádka, která přerostla ve fyzický konflikt.

„Okamžitě na mě vystartovala, bila mě pěstmi a kopala do mě,“ řekl zákazník Stephen Jenkinson deníku The Sun. Muž se během konfliktu snažil agresivní ženu odstrčit tím, že jí tlačil rukou na helmu.

Nedostatek benzinu kurýra nezastavil, jídlo rozvážel na koni

Koktejl

V jedné chvíli ale doručovatelka kousla klienta do palce pravé ruky. „Síla skusu byla nepopsatelná. Připadalo mi to, jako by mi řezala palec motorovou pilou,“ řekl muž, který začal silně krvácet.

Těžké ublížení na zdraví

Konflikt vidělo několik sousedů, kteří zavolali policii. Ta incident vyšetřovala jako těžké ublížení na zdraví.

Konflikt se odehrál před více než rokem, ale až nyní o něm informovala britská média, a to poté, co pachatelka, 35letá Jennifer Rochaová, oficiálně přiznala vinu. Začátkem května stane před soudem.

Nemůže už pracovat

Úraz měl pro poškozeného i vážné finanční následky. Část amputovaného palce se lékařům sice podařilo po několika operacích zrekonstruovat, ale muž, jenž se živil jako instalatér, od té doby nemůže pracovat.

Firma Deliveroo, pro niž doručovatelka pracovala, ale žádné odškodnění zraněnému neposkytla. Společnosti se brání tvrzením, že nemůže nést za incident právní odpovědnost, když žena pro ni pracovala na živnostenský list, nikoli jako zaměstnankyně.

„Byl to hrozný incident. Okamžitě jsme s doručovatelkou ukončili spolupráci. S policií jsme při vyšetřování plně spolupracovali,“ uvedl mluvčí společnosti.

Policista zatkl poslíčka. Jídlo místo něj doručil sám

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám