Hlavní obsah

Nedostatek benzinu kurýra nezastavil, jídlo rozvážel na koni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé v indickém městě Hajdarábádu mohli na začátku roku spatřit i na tamější poměry neobvyklou scénu, kdy kurýr rozvážející jídlo projížděl ulicemi na koni. Důvodem byla stávka řidičů nákladních aut, kvůli které na čerpacích stanicích vznikl krátkodobý nedostatek pohonných hmot.

Kurýr rozvážel jídlo na koni.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Indičtí řidiči nákladních vozů vstoupili do krátké stávky kvůli návrhu zákona, jenž má přísně postihovat řidiče motorových vozidel, kteří způsobí dopravní nehodu a odjedou od ní. Má být namířen především na řidiče automobilů, kteří srazí chodce, cyklistu nebo někoho na malé motorce. V takových případech by jim hrozilo až desetileté vězení.

Foto: Newsflare, AP

Nedostatek benzinu poslíčka nezastavil, jídlo rozvážel na koni.

V důsledku této stávky se na krátký čas zastavilo také zásobování pohonnými hmotami, a tak se u čerpacích stanic tvořily dlouhé fronty. Jeden z kurýrů se tím však nedal odradit a jídlo rozvážel na koni.

Jezdce natočilo několik místních lidí a na jednom z těchto videí muž s typickým krychlovým batohem na doručování jídla podle webu The Guardian říká, že ve své motorce nemá benzin. „Čekal jsem ve frontě tři hodiny, ale benzin jsem nedostal,“ dodal.

Rozvážkové služby pod palbou

The Guardian v souvislosti s touto úsměvnou historkou naznačuje, že zmíněný návrh zákona by se podle všeho hodně dotkl také řidičů jezdících právě pro různé rozvážkové služby. Ti jsou totiž často kritizováni, že se hustou indickou dopravou nebezpečně proplétají a jezdí bezohledně. Důvody údajně spočívají v tom, že společnosti provozující rozvážku jídla mají zákazníkům slibovat doručení do deseti minut, čímž na řidiče vyvíjejí velký tlak.

Služba Zomato, k níž patřil i jezdec na koni, to ovšem odmítá. Ve svém prohlášení uvedla, že její zaměstnanci nedostávají za rychlé doručení žádné odměny ani nejsou nijak penalizováni, pokud jim to trvá déle.

Zároveň tato firma oznámila záměr uvádět na přepravních taškách telefonní čísla, kde by lidé mohli nahlásit, pokud některý z poslíčků pojede rychle nebo jiným způsobem nebezpečně.

Bez spropitného můžete na jídlo čekat déle, oznámila zákazníkům doručovací služba

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám