Hlavní obsah

Sestra v akci. Jeptiška poslala k zemi aktivistu, jenž protestoval proti stavbě kostela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klimatičtí aktivisté již několik let všemožně blokují a komplikují výstavbu kostela ve francouzské obci Saint-Pierre-de-Colombier. Místní řádové sestře s nimi již došla trpělivost, a tak jednoho z protestujících s vervou povalila na zem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tahanice kolem výstavby nového kostela a katolického centra v Saint-Pierre-de-Colombier na východním okraji Francouzského středohoří trvají již několik let. A když už se před pár dny mělo začít konečně stavět naplno, objevili se na staveništi opět klimatičtí aktivisté ze sdružení Les Amis de la Bourges.

Těm stavba vadí proto, že údajně ohrožuje několik ohrožených rostlinných druhů, pro jejichž ochranu se zatím neudělalo nic, a také jim poukazují na uhlíkovou stopu, kterou za sebou stavební práce nechávají. Vydali se proto na staveniště a vedle samotného protestu také ničili stavební materiál.

Na to se již nemohla dívat jedna z řádových sester. Ta se rozběhla za jedním aktivistou, jenž se sice snažil utéct, ale nebylo mu to nic platné. Jeptiška jej totiž dostihla a poslala ho k zemi ukázkovým složením, které by obstálo i na právě probíhajícím mistrovství světa v ragby, podotýká web Daily Mail.

„Očekával jsem, že jeptišky budou rozumné a zachovají veřejný pořádek, ale ony se uchýlily k násilí,“ stěžoval si později předseda ekologického spolku Sylvain Hérenguel a popsal, že sám byl třikrát napaden celkem pěti lidmi, kteří jej chtěli z místa vyhodit. „Rozhodli se chránit staveniště svými těly,“ dodal zaskočený Hérenguel.

Diverzní akce na slavnostní veganské večeři aneb Klimatičtí extrémisté ochutnali vlastní medicínu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám