Hlavní obsah

Seniorka našla ve večeři velkou perlu, teď z ní má zásnubní prsten

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Westerly

Sandra Sikorská z města Westerly ve státě Rhode Island před necelými dvěma roky v rybí restauraci našla v lastuře perlu. Jejímu partnerovi to sice nějakou dobu trvalo, ale vzácný nález nyní zdobí Sandřin zásnubní prsten.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmdesátiletá Sandra Sikorská v prosinci večeřela se svým partnerem Kenem Steinkampem v rybí restauraci a s nimi tam byl také Sandřin bratr s manželkou. Když se Sandra pustila do poslední lastury, která jí na talíři zbývala, ucítila v ústech kulatý tvrdý objekt.

„Říkala jsem si, co to sakra je, tak jsem to hned vyplivla do ruky,“ popsala Sandra první momenty televizi WJAR-TV. Její švagrová se nejprve zeptala, zda nejde o zub, ale protože se zajímá o šperky, vzápětí poznala perlu.

Její pravost později ověřil klenotník Marc Fishbone a zároveň změřil její velikost 9,8 milimetru. Podle jeho odborného odhadu vzniká perla o takové velikosti a hmotnosti průměrně zhruba 50 let.

Sandra a Ken se dohodli, že pokud se někdy budou chtít vzít, nechají perlu zasadit do zásnubního prstenu. Ken zjevně nějakou dobu váhal, ale nakonec se 8. července objevil před Sandrou s prstenem vyrobeným u Marca Fishbona a požádal ji o ruku.

Zásnuby se oba rozhodli oslavit ve stejné restauraci, kde perlu našli, a o svůj příběh se podělili také s její majitelkou Myrou Diosiovou. „Je to kouzelné,“ byla nadšená Diosiová. Ale vzápětí vrátila širokou veřejnost zpět do reality. „Každý doufá, že něco najde, ale vždycky je to jen kus kamene nebo písek,“ přiblížila zkušenosti ze svého podniku.

Thajec našel ve večeři perlu za statisíce. Původně skončila v koši

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám