Hlavní obsah

Satisfakce pro Schwarzeneggera. Hodinky, kvůli nimž ho zadrželi celníci, vydražil za miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za 270 tisíc eur (6,7 mil. Kč) vydražil americký herec a bývalý politik rakouského původu Arnold Schwarzenegger luxusní hodinky, kvůli nimž měl ve středu problémy na mnichovském letišti. Charitativní aukce, jejíž výtěžek půjde na projekty na ochranu klimatu, se konala ve čtvrtek večer v tyrolském Goingu.

Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger s partnerkou Heather Milliganovou na čtvrteční aukci v tyrolském Goingu

Článek

Podle deníku Kronen Zeitung měl Schwarzenegger důvod k dobré náladě.

Německým celníkům se den předtím marně snažil vysvětlit, že hodinky přiváží z USA na aukci do rodného Rakouska. Úředníci vyčíslili jejich hodnotu na 26 tisíc eur (642 tisíc Kč) a Schwarzeneggerovi vyměřili pokutu 35 tisíc eur (865 tisíc Kč).

Luxusní výrobek tím ale zpopularizovali natolik, že organizátoři dražby mohli stanovit vyvolávací cenu na 50 tisíc eur (1,2 milionu Kč). A výtěžek byl nakonec více než pětinásobný.

Hodinky pocházejí z dílny jedné z nejstarších švýcarských manufaktur Audemars Piguet a firma je navrhla speciálně pro Schwarzeneggera. Vyrobila je v počtu pouhých dvaceti kusů.

Šestasedmdesátiletý Schwarzenegger alias „Terminátor“ nebo také „Štýrský dub“ strávil v kanceláři mnichovských celníků celkem tři hodiny. Jeho zadržení široce zaznamenala i renomovaná americká média jako The New York Times nebo zpravodajská televize CNN.

Herec a bývalý kalifornský guvernér prohlásil, že šlo o „čistou šikanu“ a že věc budou řešit jeho právníci.

Schwarzeneggera zadrželi na letišti v Mnichově

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám