Hlavní obsah

Samozvaný Bůh ve snaze léčit svým žezlem rozbil muži hlavu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivný případ se odehrál před vánočními svátky městě Des Moines ve státě Iowa. Třicetiletý Američan Carl Stroud se považoval za Boha a okolí to chtěl dokázat tím, že někoho vyléčí. Zcela náhodně si před svým domem vyhlédl mladého muže a začal ho „léčit”. Nešťastník však skončil s těžkým zraněním na hlavě v nemocnici.

Foto: Polk County Jail

Carl Stroud

Článek

Stroudovým léčebným nástrojem se stalo žezlo, které si vyrobil ze železné tyče. S ní pak podle policejní zprávy napadl 19. prosince před svým domem jednadvacetiletého  mladíka.

„Považoval se za Boha a chtěl svoji oběť vyléčit. Začal ho svým žezlem tlouct do hlavy,” píše se v policejní zprávě. Stroud tvrdil, že mladík byl pod vlivem drog a údajně před domem poskakoval.

„Čekal jsem před domem na svého otce a přítelkyni, kteří mě měli vyzvednout,” brání se napadený muž. Po útoku skončil v nemocnici se zlomeninou lebeční kosti.

Historie násilníka

Jak se později ukázalo, Stroud má za sebou násilnickou historii. V roce 2010 byl obviněn z domácího násilí, o šest let později čelil obvinění další ženy, která uvedla, že na ni hrozivě křičel a tloukl se přitom do hlavy. Žena později řekla, že Stroud, který má být psychicky nemocný, si nevzal léky.

V srpnu 2017 mu bylo kromě podmínečného odnětí svobody soudem nařízeno, aby se účastnil léčebného programu v komunitním centru.

Nyní samozvaný Bůh čeká ve vazbě na soud. Čelí obvinění z úmyslného napadení. Kauce byla stanovena na pět tisíc dolarů (113 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám