Hlavní obsah

Rusové vytvořili rekord v hromadném seskoku parašutistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina ruských parašutistů se ve čtvrtek 11. srpna pokusila překonat národní rekord v počtu parašutistů zapojených do formace během volného pádu. Nakonec se to skokanům podařilo, když jich v jednom okamžiku bylo do formace zapojeno celkem 186.

Článek

K pokusu o překonání rekordu došlo nad městem Kolomna asi sto kilometrů jihovýchodně od Moskvy. Tým tamního školícího střediska pro parašutisty vyskákal z deseti letadel ve výšce 6500 metrů nad zemí.

Během volného pádu se postupně desítky parašutistů zapojovaly do obřího obrazce, který na konci připomínal velký pestrobarevný květ. Starý národní rekord měl hodnotu 180 lidí v jedné formaci. Tentokrát bylo ale do formace zapojeno 186 parašutistů a původní rekord se tak podařilo překonat o šest lidí.

Šéf školícího centra Roman Lezhnev tak mohl po seskoku novinářům spokojeně oznámit, že se jeho svěřencům podařilo rekord překonat a jejich několikaměsíční úsilí se vyplatilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám