Hlavní obsah

Ruska vyměnila manželovo sperma za milencovo. Rok vychovával cizí dítě

Novinky, tcs

Maxim a Jana Anochinovi se dlouho nemohli dočkat vytouženého dítěte. Díky moskevské klinice umělého oplodnění se to konečně povedlo, otcova radost však netrvala příliš dlouho. Po roce totiž zjistil, že manželka vyměnila jeho sperma za sémě svého milence.

Foto: Profimedia.cz

Oplodnění vajíčka in vitro (ilustrační foto)

Článek

Netradičním případem se zabýval minulý čtvrtek moskevský soud. Maxim totiž zažaloval kliniku, která podle něj musela o záměně vědět. Soud mu dal za pravdu a přiřkl mu odškodné ve výši 400 tisíc rublů (zhruba 130 tisíc korun).

S odvoláním na server Vesti.ru o tom informoval deník Daily Mail. Ani vytoužené dítě, které Maxim více než rok považoval za vlastní, vztahu nepomohlo. Pár se rozešel a tehdy Jana Maximovi řekla o tom, že malý Timofej není jeho. „Když mi to řekla, byl jsem v šoku a nevěřil jsem tomu,“ uvedl Maxim. Jenže následné testy DNA pravdivost slov jeho bývalé ženy potvrdily.

Žena odmítla poskytnout jakékoliv komentáře, stejně tak lékařka, která měla oplodnění na starosti. Nyní už pracuje na jiné klinice.

Manželé Anochinovi teď žijí s jinými partnery. Timofeje vychovává matka s jeho biologickým otcem. Maximovi s novou partnerkou se narodilo dítě. Počato prý bylo přirozenou cestou. A i když latinské rčení praví, že jistá je vždy jenom matka, tentokrát o svém otcovství muž nepochybuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám